fredag 8 januari 2016

Mat hit och mat dit

Är det nånting som jag och Jonas verkligen är dåliga på så är det att planera familjens matsedel. 
Vi kan hålla uppe intresset, inspirationen och viljan i några dagar - och jäklar vad bra vi är då - men sen kollapsar det och vi hamnar i korv och köttbulle-träsket. 

Planering och förberedelse av alla jädra matintag ligger ofta som en surdeg hemma hos oss. Vad ska ätas, vad ska handlas, vad ska lagas... 

Det är en utmaning för oss. Alla ska helst tycka att det är gott, det ska vara hälsosamt och helst inte kosta så mycket. Och helst ska det gå fort att tillaga. Dessutom måste vi ha kommit ihåg att ta ut råvaror ur frysen i tid, för annars slutar det med korv. 

Därför är jag mycket stolt att kunna visa upp veckans tre senaste middagar. Smakade gott, var nyttigt och såg gott ut. Barnen älskade både fiskgratängen och den marineradekycklingen med bulgur och sweetchili-créme fraishe. Även rårakorna med bacon. De grekiska biffarna gick däremot inte hem. 

Det är en konst att mätta fyra munnar med kärlek i matlagningen. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar