onsdag 21 oktober 2015

Stannar upp och reflekterar

Läste den här artikeln idag.

Stämmer väl överens med vad som diskuterades i personalrummet idag. En äldre kvinna konstaterade exakt det här bara helt apropå.  

Det är så höga krav idag. Vi ska vara experter på tamejtusan allt. Vi ska vara vår egen make up-artist, kock, konditor, stylist, inredare, doktor, hantverkare, tekniker och fotograf. 

Ser ofta kommentarer på instagram i stil med "ursäkta bildens kvalité, den är tagen med mobilkameran". Så är det en bild på en kopp kaffe. Men inte en vanlig kaffe. För personen har expertkunskaper som barista också. Ja, du är ursäktad att du inte tog fram din svindyra systemkamera för att dokumentera din lyxkaffe. 

För att inte tala om kraven på föräldrar. 
Förutom alla andra expertkunskaper så ska vi även vara experter på säkerhet,  ekologisk mat, sovrutiner, funktionskläder i olika märken (fast vi kanske inte använder märkeskläder själva), barnrumsinspo, giftfria leksaker, pedagogiska leksaker, skärmtid, pedagogisk skärmtid, jämställdhet, könsnormer, barnens valkompetens (så de är bra på detta sen inför alla sina svåra karriärval i framtiden), resmål, omvärldskunskap m.m

Samtidigt ska vi engagera oss i flyktingfrågan, skänka pengar till hjälporganisationer, ge blod, visa vår medmänsklighet och ta vårt ansvar. 

Vi ska syssla med olika former av självutveckling och hitta en karriär som gärna förverkligar vårt jag. 

Vi har tekniska utmaningar som förändras snabbare än tåget. 

Vi prioriterar relationen på den lilla tid då vi nattat barnen efter en hektisk dag på våra arbeten (för bägge arbetar eftersom vi ska vara jämställda). Detta efter att vi lagat en snygg middag, gärna enligt någon metod (kanske LCHF idag älskling?) och läst böcker för barnen så de får in läsförståelse TIDIGT! 

Vi förlänger fransar, använder mineralpuder och rengör ansiktet med produkter utan konserveringsmedel. Tvättar håret med produkter utan sulfater och parabener. Sköter regelbundet hårborttagning och naglar naturligtvis. Och har du inte testat tandblekning än så står det säkert på din to-do-list.
Sen finns ju alltid "kniven" som alternativ också. Eller sprutan. 

Vi tränar zumba, crossfit och annat tidsenligt. 

Vi bakar fantastiska bakverk som knske inte är goda men de blir snygga på bild.

Suck. Jag orkar inte!!! 
Jag ORKAR inte!!! 

Det är möjligt att detta är frivilligt. Men nånstans där inom oss så påverkas vi av normen. 


  

1 kommentar:

  1. Håller med till 100 %. Jag orkar inte....
    Jag försöker allt jag kan att vi ska gå vår egen väg o tänka efter hur vi gör saker och vad vi gör. Men lik förbannat hamnar man i dessa tankar, val, diskussioner, rätt o fel...
    Man vågar ju knappt erkänna att man är en hederlig gammal "Svensson". Eller iaf försöker vara...
    Det va väldigt bra skrivet iaf👍😊

    SvaraRadera