tisdag 17 november 2015

Rensar och skapar ordning

Här hemma rullar allt på i sakta mak. Har ovanligt lugnt just nu. Praktiken är över. Ligger bra till i mästarutbildningen. Jobbar inget just nu. Barnen är friska och går på förskolan. Ingen stress med plugget just nu. 

Vi har haft tid till att fortsätta återställandet av hemmet, efter några års renoverande och småbarnsliv, genom att rensa, sälja överflödiga saker och förenkla hemmet. 

Småbarnsåren i sig innebär många prylar som behövs i korta perioder. Hannes barngrejer har sparats för nästa barn. Nästa barn - Klara - har börjat växa ifrån grejer... Renoverande innebär många prylar som behövs i korta perioder. Bodelningen av pappas hus innebar prylar som jag inte orkade ta beslut om just då. Flytten till Hudik innebar prylar som inte riktigt passade nånstans. 

Alla dessa prylar har cirkulerat runt mellan huset och förrådet och vi börjar sakta men säkert hitta en ordning. 

Hittade exempelvis ca 5-10 duschdraperier (superfina iofs) som är totalt onödiga att spara eftersom vi har duschväggar här hemma. 

Satte äntligen upp fler krokar i hallen eftersom vi nu är fyra stycken som har alla möjliga ytterkläder efter väder i hallen. 
Allt sånt där som är så himla skönt när det väl blir gjort hinner vi med just nu. 

Imorgon ska jag till tandläkaren - bara en sån sak!! 

Det är ingen vanlighet för oss att ha tid över till såna här saker. Det enda jag kunde önska nu vore om våra vänner också hade en lugn period samtidigt, så vi skulle kunna ses lite oftare. Blev väldigt lite socialt umgänge under den här hösten. Men den tiden kommer, det är jag säker på. I helgen har vi faktiskt en tvåfamiljsmiddag och en parmiddag att se fram emot, och jag längtar verkligen!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar