söndag 21 december 2014

Julafton

Just nu känns det nästan lite för enkelt. Har vi missat något? Julklapparna handlades för flera veckor sedan. Maten har vi handlat förutom några små kompletteringar. Julgodis är fixat. Granen är klädd. Tomten håller sig frisk, peppar peppar. Huset är städat och kommer säkert hinna bli stökigt igen men det bryr jag mig inte i. Tvätt är tvättad. Kläder är fixat. Pyntet är pyntat. 

I år firar vi jul med de närmsta. På dagen kommer Jonas mamma, pappa, och systrar med respektive. Min bror och hans familj kommer och mormor Ingrid och alla goa syskonbarnen kommer också. 

På kvällen kommer min mamma och hennes man, pappas fru Lisa, Sväris och hennes man. Även vår vän "Tomten" stannar och äter med oss fast i vanliga kläder som sig själv. 

På dagen blir det mer rörligt mingel med grötlunch och skinkmacka. På kvällen blir det knytis med traditionellt julbord, tomte och lite mer stillsamt. 

Det är första julen som vi kommer vara hemma från morgon till kväll. Det ska bli spännande att utvärdera sen hur det kändes. Släkten består av många små grupper där det inte finns några givna regler eller traditioner. Våra föräldrar är skiljda och lever med sina nya respektive som har sina barn och familjer. Nu testar vi den här varianten i år så får vi se nästa år vad som händer då. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar