torsdag 1 januari 2015

Nyårsafton

Nyårsafton 2014. Året då vi hade kunnat sätta hela Iggesund i eld och lågor. Men det slutade väl och följdes av ett förlösande asgarv i hallen. 

Kvällen började med fokus på barnen. De lekte och härjade. Grabbarna hade en väldigt stark vilja att läsa saga för Klara och när hon rymde så bar de tillbaka henne. Ganska charmigt faktiskt. Efter barnens nyårsmiddag så kollade dom på film och sen var det nattinatt för i år. 

Vi vuxna hade en annan meny med oxfilé och Linas potatis special. Mums! 
Jag drack litervis av Brämhult juice så nu har jag förmodligen vitaminchockat kroppen. De andra höll sig i lagom nivå av bubblande drycker. Vi spelade Buzz och frågespel. Min baksida såg ut som Scream-masken (enligt Lina) eller Voldemort (enligt Jonas) i fönstret och jag tyckte det var rätt obehagligt. Det gick inte att fånga på bild tyvärr. 

Så kom ögonblicket som alla väntar på. Tolvslaget. Vi skulle skicka upp en sån där Thailändsk rislykta (?) upp mot himlen. Som en liten hälsning till våra saknade föräldrar. Jättefint. Tänkte vi. 
Men så stod vi där i blåsten och försökte få fjutt på lampskrället. Ett tappert försök att hjälpa den upp slutade med att den hamnade på backen i snön. 
"Det här kommer gå åt helvete".
"Den kommer ju fastna i träden". 
Öh... daaah?! Varför stod vi då där och försökte få iväg den mot ett självklart misslyckande? Ingen ville väl slå hål på bubblan och säga stopp. Eller så var vi naiva. Eller dumihuvve. 
Den studsade iväg på gräsmattan rakt mot lekstugan. Med Christopher efter sig. Men så reste den sig plötsligt och for upp i luften.
"Jahopp nu kommer den fasta i trädet" konstaterade vi helt paralyserade.
Den fastnade i trädet. Lågorna slog mot grenverket. Jag blev sjukt stressad och körde strutsmetoden. Alltså satte händerna för ansiktet. Grannskapets ungar for runt som vildar på gatan och skrek "DET BRINNER DET BRINNER!!!!"
Hahaha stackars Lina och Christopher kommer bli gatans snackis varje nyårsafton framöver. 

Jonas började kasta snöbollar på lyktan och träffade. Den välte runt och lågorna slog högre. 
"Ja nu brinner det i grenen också! CHRISTOPHER gör något du mä!!" (Lina)
"Helvetehelvetehelvete" (Mia)

Jonas fick in en till träff och lyktan for ner till marken. Han släckte den i snön. Det slutade väl. Men tolvslaget då? Missade vi det eller? Skålade vi? Pussades vi? Jag har ett svagt minne av en skål och en puss. 

Vi gick in och stägde dörren och där kom årets första asgarv. Ett nervöst förlösande hysteriskt garv i hallen. 

Och ungefär där satte vi ribban för 2015!

 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar