måndag 9 mars 2015

Psykbryt

I helgen fick jag psykbryt. Småbarnsfasen kan vara en hårfin gräns mellan idyll och kaos. I helgen blev det kaos och allt krockade så jag fick nog. Fick nog av dåliga rutiner (ingen mat i kylen, sorteringen svämmar över, tvätten hänger överallt, sopberg på gården etc), dålig förvaring (ligger drivor av bråte överallt), rangliga tvättkorgar, för mycket grejer, för fullt i förråden, för mycket "borde spara detta efter farmor och farfar", för lite tid, för lite sömn, för mycket fika, för lite barnvakt, för lite kvalitetstid, för många måsten, för lång to-do-list... 

Ja ni fattar. 

Nu har varit arg i helgen och kanaliserat ilskan till en problemlista med förslag på lösningar. Väldigt effektivt. Har varit och handlat tvättkorgar, stapelbara matlådor, beställt garderober, sålt gästsängen, flyttat nåt skåp, städat... 

Kom på att vi ska göra om gästrummet till typ tvättstuga. Flytta in torktumlaren och göra en rejäl arbetsbänk. Sälja den stora garderoben med skjutdörrar och skaffa en tältsäng eller nåt uppblåsbart för de få gästerna som sover över hos oss. Städskåp och skåp för lakan och dukar och allt sånt. 

Nu börjar vårstädning deluxe. Det ska rensas, säljas, slängas och förbättras. 

Kanske något sånt här:


2 kommentarer:

  1. Känner igen mej!åh vad du beskriver bra hur man känner sej ofta. Låter som ett jätte smart drag med tvättstuga där! Inte ofta man använder ett gästrum. Jag har lust att skrota vårt också, blir alltid bara massa grejer där Som man alltid behöver städa innan gästerna kommer. Har man två vardagsrum kan de ju sova i ett.

    SvaraRadera
  2. Känner igen mej!åh vad du beskriver bra hur man känner sej ofta. Låter som ett jätte smart drag med tvättstuga där! Inte ofta man använder ett gästrum. Jag har lust att skrota vårt också, blir alltid bara massa grejer där Som man alltid behöver städa innan gästerna kommer. Har man två vardagsrum kan de ju sova i ett.

    SvaraRadera